Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon 01 34 61 111   pošta info@bent.hr    facebook youtube
Savjeti
Produkti
list PVC - temeljno čišćenje

PVC podna obloga je, sa stajališta odstranjivanja starih premaza i nečistoća, vrlo otporna na agresivna sredstva za odstranjivanje premaza. Obično imaju pH 11,8 do 13,6.

Testirana i provjerena sredstva za odstranjivanje premaza s PVC-a su Solex, Strip forte i Power strip grundreiniger.

Odstranjivanja je najbolje raditi jednopločnim strojem za brušenje, kao Wirbel ili još bolje Schwamborn.

Na ploču stroja namjesti se prikladan filc, (međusobno se razlikuju po boji, bijeli predstavlja poliranje, smeđi je prikladan za grubo odsatranjivanje debljih slojeva onečišćenja s podova. 

Zeleni filc je preporučljiv za odstranjivanje na standardnim podnim oblogama iz PVC-a. Nakon odstranjivanja, podove treba dobro neutralizirati vodom ili otopinom esencijalne kiseline. 

Prije nego se testiramo u tehnikama dobrog premazivanja, potrebno se uvjeriti, da su podovi potpuno suhi i dobro neutralizirani. Sušenje PVC poda traje obično 30 – 60 min, zavisno od vlage u zraku, što možemo ubrzati, ako pod obrišemo suhom krpom koja dobro upija. Treba izabrati prikladan premaz, zavisno od namjene poda. Za hodnike se iskazao Trigomat, dok se za sportske dvorane najviše upotrebljava Anti slip sporthalenpolish.

Uz premaz, trebate imati podni brisač i presvlaku King za nanošenje premaza, premaz se ne zasuši na presvlaci, nego se u cijelosti nanese na pod.  

Prikladno je započeti s čistom, ispranom i dobro ocijeđenom krpom, koja na početku ne upije previše premaza pa je tako nanošenje najjednakomjernije.  Premaz nanosimo na površinu unakrsnim gibanjem brisača. 

U praksi se radi dvo ili troslojno premazivanje poda. Vremenski intervali među pojedinim slojevima, su u dobrim uvjetima, između 15 do 30 min. Zadnji sloj premaza neka se pred punim opterećenjem suši najmanje 24 h.

Za kraj, želimo vam uspješno čišćenje i mirnu ruku kod premazivanja PVC površina, koje su tako uspješno zaštićene od pretjeranog opterećenja.

Podovi će tako dugo ostati funkcionalni i na ponos svojim korisnicima. 

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.