Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon 01 34 61 111   pošta info@bent.hr    facebook youtube
Savjeti
Produkti
list Čišćenje u poslovnim prostorima

U vremenu kda je vrlo veliki naglasak na dobrim poslovnim rezultatima, trošimo puno vremena i energije, kako bi ih koliko je to moguće postigli. Čistim i ugodnim prostorima se posvećuje sve više pažnje. 

Osnovno održavanje poslovnih prostora je najučinkovitije provoditi sa suhim dubinskim usisavačem koji ima dubinsku četku, i za osnovni pribor osnovnu četku na kotačićima za tvrde podove, jer s njime najlakše obvladamo čistoću na tekstilnim i vodopostojanim podnim oblogama.  

Enviro dry nam pomaže u čišćenju mrlja i osvježavanju tekstilne podne obloge, završetkom čišćenja odmah nakon toga, podovi su uporabni bez sušenja i nepotrebnog čekanja.

U prostorima, gdje su postavljeni podovi od pvc, keramike ili gume, za čišćenje je, uz usisavač za suho čišćenje, najjednostavnije koristiti brisač (mop) za vlažno brisanje podova. 

Za lakše, brže i kvalitetno brisanje, preporuka je koristiti sredstvo za njegu podnih površina i očuvanje sjaja, a za keramiku sredstvo s alkoholnim učinkom, koje omogućuje brzo sušenje površina bez nepotrebnih tragova koji nastaju upotrebom tvrde vode za čišćenje.

Pribor za čišćenje su najčešće, manja kolica opremljena s kantama za pranje podnih površina, te kantama za brisanje gornjih površina.

Brisač (mop) za čišćenje je naprikladnije, da omogućuje vlažno brisanje podne površine s maslim presvlakama (jednokratna uporaba) i mogučnošću povremenog mokrog pranja u kombinaciji s presvlakama od mikrovlakana i pamuka.

Sredstvo za gornje površine koristi se isto kao i za podne površine, samo je prikladno razdvojiti presvlake i krpe. za manje zaprljane površine koristimo namjenske krpe za čišćenje gornjih površina u plavoj i zelenoj boji.

Takav sistematičan način čišćenja, daje jednostavno izrađen plan čišćenja i njegovo praćenje, a što je uvjet za kvalitetno i temeljito izvođenje.  

U prodajnim salonima i trgovinama, frekvencija posjeta je veća, i zato je potrebna i veća učestalost mokrog pranje. Ukoliko je raspored u prostoru jednostavan i omogućuje pranje podova s kombiniranim strojem hakomatic, isti omogućuje ribanje poda s četkama i usisavanje očišćene prljavštine. Čišćenje sa kombiniranim strojem dopušta neposrednu uporabu prostora, jer površina ostaje suha, čista i tako manje porozna za nečistoću.

Za čišćenje koristimo prikladno sredstvo za odmašćivanje ili sredstvo za njegu površina. To zavisi od intenziteta čišćenja i vrste zaprljanja u prostoru.  

U slučajevima gdje nam raspored pokućstva ili arhitektura onemogućuju strojno čišćenje, koristimo metodu klasičnog načina čišćenja sa sistemom dvije kante ili novim sistemom namakanja presvlaka za vlažno brisanje i njihovo zajedničko pranje nakon obavljenog posla. Za gornje površine koristimo pribor i opremu za čišćenje paučina uz pomoć teleskopske drške i krpice za čišćenje i vlažno brisanje gornjih površina.

Načini brisanja međusobno se razlikuju od upotrebe omakanja ili raspršivanja direktno na krpu s pripremljenom mješavinom otopine za čišćenje. Metoda višeslojnog slaganja produžuje upotrebljivost krpe i osigurava kvalitetno obavljen posao.

Ne zaboravimo na osobnu zaštitu izvođača čišćenja, odgovarajući plan čišćenja, nam omogućuje stvarnu kontrolu izvođenja radova bez nepotrebnih dodatnih zadataka i popravaka čišćenja. 

Neki prodavači opreme za čišćenje nude školovanje i pomoć u izradi plana čišćenja, pa zato priupitajte za tu uslugu i korisno ju upotrijebite. Želimo vam, ugodan boravak i rad u čistim i uređenim poslovnim prostorima i prodajnim salonima.

U prostorima gdje se povremeno provodi još i dezinfekcija, poslovanje uz to što je ugodno, je i sigurno. 

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.